festivalviamusica.nl

Zondag
8 augustus

Zeewolde en Dronten

12:00u Verbeelding Zeewolde:
Parade, het Parijs van Erik Satie
Een wervelend, vijf kwartier durend programma waarin Tobias Borsboom (piano) en Peter Vigh (alt- en sopraansaxofoon) bekende en minder bekende werken van Erik Satie spelen. Jan Brokken vertelt over een van de kortste en wonderlijkste theaterproducties die in Parijs tot stand kwam, Parade, met muziek van Erik Satie, decor en kostuums van Pablo Picasso, choreografie van Léonide Massine en uitvoering Les Ballets Russes van Sergej Diaghilev. Onder het motto Sois moderne, Wees modern!

Kaarten

13:30u Lunch
Diaghilev was een ontzettende lekkerbek en dat was hem aan te zien. Stravinsky noemde hem eens een verticaal nijlpaard. Zowel in Frankrijk, in Engeland en Italië vond hij het eten erg goed en als hij problemen had met mensen nam hij ze mee voor een lunch.
Dit jaar is er een bijzondere Diaghilev-lunch : De eerste 10 mensen die een hartige quiche of zoete taart willen bakken en meebrengen, krijgen hun entreekaartje van ons. Na afloop van het concert kan iedereen genieten van de quiches en taarten.

Stuur een mail naar 
info@festivalviamusica.nl

met naam en telefoonnummer en vermeld wat je wil gaan maken.

16:00u Slotconcert in de Ludgeruskerk te Dronten
De vleugels van Diaghilev
“En de mensen ontdekten dat iedere vorm van schoonheid, iedere vorm van liefde van de goden afkomstig is, en ze werden vrij en moedig, en ze kregen vleugels”

De dichter en componist Michail Koezmin behoorde tot de groep kunstenaars rond het blad Mir Istkoesstva waarvan Diaghilev tijdens zijn studie één van de oprichters was. Koezmin werd als dichter internationaal bekend door zijn novelle “Op Vleugels” (1905) waarin hij beschrijft dat iemand openlijk uitkomt voor zijn homoseksualiteit.
Eén van de gezamenlijke passies die deze vrienden en wellicht geliefden, hadden was de muziek uit de 18e eeuw. Voor die tijd was dat uniek. Componisten als Rameau, Lully, Cimarosa maar zelfs ook “onze” Unico van Wassenaer kwamen door de zoektochten in de bibliotheken door heel Europa, door deze passie, aan het licht. Hun ontdekkingen uit de 18e eeuw zagen zij ook als inspiratiebron voor de ontwikkeling van de moderne muziek. Daarmee hebben ze niet alleen bijgedragen aan ´oude muziek” maar ook gelijk een richting gegeven aan de ontwikkeling van de moderne muziek.
Dit wordt een speciaal, eenmalig concert van het Apollo Ensemble met barokmuziek en poëzie.

Kaarten

Vorige Bericht

© festivalviamusica.nl

Internationaal Zomerfestival Flevoland