festivalviamusica.nl

Zaterdag
7 augustus

Met Diaghilev door de Noordoostpolder

10:00u
Het startpunt is het centrum van Emmeloord: de Hoeksteen.
Hier verzamelen zich de fietsers, de touringcar en al het andere publiek voor het openingsconcert.

Daria van den Bercken speelt Scarlatti.
In Daighilevs tijd was Scarlatti veel gespeeld en populair repertoire voor piano. Natuurlijk is er het schilderij waarop hij een concert van Wanda Landowska bezoekt, maar er was geen authentieke uitvoeringspraktijk op klavecimbel. Daar kiezen wij hier ook niet voor, maar we kiezen wel voor een pianiste die met hart en ziel voor Scarlatti gaat: Daria van den Bercken.


11:45-12:30u — 14:00-14:45u — 16:15-17:00u

 • De route met Musico + eigen auto’s
 • De route met de festivalbus vanuit Leeuwarden
  van Paulusma Reizen.
  Opstapplaats: Langemarktstraat
  vertrek: 08-30u. Retour Leeuwarden ca. 18:00u.
  Uw entree bewijs is tevens uw buskaart.
  of opstappen in Emmeloord (€ 12,50 pp extra)
 • De fietsroute
  download hier de fietsroutes

Kaarten

 

 • In de voormalige St. Josephkerk in Luttelgeest:
  New Collegium, met werken van Handel, Bach, Pergolesi en Gallo. Barokmuziek heeft in het leven en werk van Diaghilev een grote rol gespeeld. Hij verzamelde stukken en leurde er mee bij componisten om ze te bewerken en te hergebruiken als balletmuziek. Zo is er bijvoorbeeld de triosonate van Gallo, die wij nu herkennen als de opening van de Pulcinellasuite. Wij hebben onze collega’s van het New Collegium gevraagd een programma samen te stellen: Klik hier voor het programma
 • In wijngaard De Maronesse in Marknesse
  Rossini, quartetten voor twee violen, cello en contrabas:
  Rossini, quartetten voor twee violen, cello en contrabas / Rossini ouvertures in arrangement voor strijkkwintet / duetto voor cello en contrabas.
  Diaghilev hield erg van de muziek van Rossini. De kwartetten hoor je niet vaak. De ongebruikelijke bezetting geven deze charmante, virtuoze kwartetten een heel eigen kleur. Het duet voor cello en contrabas werd in de 19e eeuw veel gespeeld door Dragonetti – de Paganini van de contrabas. Het Dudok kwartet, waar het festival een hele warme band mee heeft, werkt in dit programma samen met contrabassist James Oesi.
 • In de Bantsiliek in Bant.
  Het Aleida Ensemble is een Nederlands kwartet van internationale musici vernoemd naar twee opvallende vrouwelijke schilders uit de Gouden Eeuw. Hun belangrijkste projecten voor corona werden de uitvoering van Darius Milhaud’s onbekende cantate “Adieu” en John Tavener’s ontroerend “To a child dancing in the wind” (1983) in Elburg, Abcoude en Leidschendam.
  Voor dit concert treden we op in Debussy trio formatie, een combinatie van instrumenten die zorgt voor bijzondere muzikale kleuren.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© festivalviamusica.nl

Internationaal Zomerfestival Flevoland