festivalviamusica.nl

Zaterdag
7 augustus

Met Diaghilev door de Noordoostpolder

10:00u
Het startpunt is het centrum van Emmeloord: de Hoeksteen.
Hier verzamelen zich de fietsers, de touringcar en al het andere publiek voor het openingsconcert.

Daria van den Bercken speelt Scarlatti.
In Daighilevs tijd was Scarlatti veel gespeeld en populair repertoire voor piano. Natuurlijk is er het schilderij waarop hij een concert van Wanda Landowska bezoekt, maar er was geen authentieke uitvoeringspraktijk op klavecimbel. Daar kiezen wij hier ook niet voor, maar we kiezen wel voor een pianiste die met hart en ziel voor Scarlatti gaat: Daria van den Bercken.

11:45-12:30u – 14:00-14:45u – 16:15-17:00u
Locaties zijn nog niet bekend.

  • New Collegium Den Haag, met werken van Handel, Bach, Pergolesi en Gallo. Barokmuziek heeft in het leven en werk van Diaghilev een grote rol gespeeld. Hij verzamelde stukken en leurde er mee bij componisten om ze te bewerken en te hergebruiken als balletmuziek. Zo is er bijvoorbeeld de triosonate van Gallo, die wij nu herkennen als de opening van de Pulcinellasuite. Wij hebben onze collega’s van het New Collegium Den Haag gevraagd een programma samen te stellen.
  • Rossini, quartetten voor twee violen, cello en contrabas. Diaghilev hield erg van de muziek van Rossini en deze kwartetten hoor je niet vaak. De ongebruikelijke bezetting geven deze charmante, virtuoze kwartetten een heel eigen kleur. Het Dudok kwartet, waar het festival een hele warme band mee heeft, werkt in dit programma samen met contrabassist James Oesi.
  • Aleida ensemble met muziek en poëzie. Sopraan, fluit, altviool en harp. Stravinsky, Debussy en Hahn, vergezeld van projecties van schilderijen van Bakst, Macke en Picasso en poëzie van Jean Cocteau.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© festivalviamusica.nl

Internationaal Zomerfestival Flevoland