festivalviamusica.nl

Vrijdag
6 augustus

Een Russische dag in Lelystad (Agora)

Buiten en in de foyer beneden is een zomermarkt, met allerlei streekproducten, kunstenaars, dichters….Er worden een paar kostuums van de ballets russes tentoongesteld. In de kleine zaal worden de voorstellingen gegeven:

 • 13:00 – 17:00 Zomermarkt
 • 13:30 –14:45 “Misia, een muzikale vertelling”, Revue Blanche & Katharina Smets
  Misia Sert was de zakenpartner, artistieke toetssteen, muzikale geweten en hartsvriendin van Diagilev. Zonder Misia zouden werken als Satie’s Parade en Stravinsky’s Le Sacre du Printemps ondenkbaar zijn geweest. Revue Blanche maakte samen met radiomaakster Katharina Smets een live radio-performance over haar.
 • 15:30 – 16:30 2e concert: Russische liederen met Ekaterina Levental & Frank Peters
  Een recital met Russische liederen. De mezzo-sopraan Ekaterina Levental heeft zich met pianist Frank Peters verdiept in de Russische liedkunst en is bezig met een groots project over componist Nikolaj Medtner.
  programma
 • 17:00 – 18:30 Film: Les Noces & Firebird
  Opname van het Royal Ballet Covent Garden, een reconstructie van de originele productie van 1910 (The Firebird ) en van 1923( Les Noces) met de magnifieke choreografie van Michail Fokine (The Firebird) en Bronislava Nijinska (Les Noces), met de originele decors en kostuums van de Russische avant-garde schilder Natalia Gontcharova.
 • 18:30 – 20:15 Diner: Russisch Buffet in de Agora
  Wie wil kan nu aanschuiven bij het buffet. Dit buffet is natuurlijk ook thematisch gelinkt aan het programma. Allerlei Russische specialiteiten, zoals borsjtsj, salat olivier, plov en pelmeni komen voorbij.
 • 20:15 – 22:00 Concert: Le sacre & Romeo en Julia
  programma
  In de eerste helft van het programma speelt pianist Daniel van der Hoeven o.a. Romeo en Julia van Prokofiev en La Valse van Ravel.
  Na de pauze komt Le sacre (Stravinsky) met Sjeng Scheijen als verteller, projectie van originele ontwerpen van decors en kostuums. Stravinsky zelf maakte van Le sacre du printemps ook een versie voor pianola. Deze spectaculaire versie gaan we gebruiken en hiervoor werken we samen met het pianolamuseum in Amsterdam.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© festivalviamusica.nl

Internationaal Zomerfestival Flevoland