Poppentheater Cassiopeia

Lelystad
7 augustus 14:30u

Tamino en de Toverfluit

Prins Tamino is eropuit gestuurd om een vrouw te gaan zoeken om mee te trouwen. Door toeval komt hij in het land van de Koningin van de Nacht terecht. Die heeft een beeldschone dochter waar Tamino direct verliefd op wordt.
Een probleempje… Ze is ontvoerd door  Sarastro, de koning van de Zon. De Koningin van de Nacht heeft een gruwel hekel aan hem. Ze wil  het liefst dat het voor altijd donker zal zijn. Als Tamino prinses Pamina weet te redden en Sarastro uitschakelt, krijgt hij haar tot vrouw. Ter bescherming geeft de koningin hem een toverfluit mee en moet Papageno, haar hulpje die ook vogeltjes voor haar vangt, hem naar Sarastro brengen. Of het mooie plan van de koningin slaagt en Tamino de prinses tot vrouw krijgt…?

Poppenspeler Marcel Oudenbroek van Poppentheater Cassiopeia, Amersfoort

Marcel Oudenbroek speelt al van jongs af aan poppenkast. Tijdens zijn middelbare schooltijd en gedurende dat hij op de PABO zat was hij al als amateurpoppenspeler actief. Na zijn vervangende dienstplicht, bleek dat onderwijs toch niet helemaal zijn ding was. Zo begon hij in 1993 met Poppentheater Cassiopeia, vernoemd naar het sterrenbeeld.
Om zich verder te bekwamen in het poppenspelvak volgde hij een groot aantal cursussen en workshops. Het meest recent is de Jan Klaassen Academie waar hij de kneepjes van het traditionele
Jan Klaassenspel leerde.
Marcel is lid van de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel (NVP-UNIMA) en was bestuurslid. Hij is ook deelnemer aan het Provinciaal Overleg Poppenspelers Utrecht (POPU). Was 10 jaar
voorzitter en is nu de penningmeester van deze stichting.
In de loop der jaren heeft Marcel een groot repertoire opgebouwd. Bedenkt zijn eigen verhalen. Of gebruikt sprookjes- en prentenboeken als inspiratiebron. Hij speelt zijn verhalen altijd in een (mobiele) poppenkast. Is een van de weinige beroepspoppenspelers die nog op deze wijze hun voorstellingen spelen.
Naast het spelen van voorstellingen gaf Marcel les in poppenspel op bassischolen. Werkte mee aan poppenanimatiefilms van studenten aan de Filmacademie en HKU. Schreef een poppenspel voor het
Zeister Zendingsgenootschap en werkte mee aan de videoclip ‘Hipcats’ van ATFC & David Penn (Armada Music).

‘Tamino en de toverfluit’ is ontstaan door samenwerking met het FASO blazersensemble. Voor ‘Die Zauberföte’ van Mozart wilden ze poppenspel en kwamen zo bij Poppentheater Cassiopeia terecht.
Marcel maakte er een behapbare versie van voor kinderen.

www.poppentheatercassiopeia.nl

Verder Bericht

Vorige Bericht

© Festival Via Musica

Internationaal Zomerfestival Flevoland