festivalviamusica.nl

New Collegium

Zaterdag 7 augustus
11:25-12:30  –  14:00-14:45  –  16:15-17:00

Kaarten

New Collegium, met werken van Handel, Bach, Pergolesi en Gallo. Barokmuziek heeft in het leven en werk van Diaghilev een grote rol gespeeld. Hij verzamelde stukken en leurde er mee bij componisten om ze te bewerken en te hergebruiken als balletmuziek. Zo is er bijvoorbeeld de triosonate van Gallo, die wij nu herkennen als de opening van de Pulcinellasuite. Wij hebben onze collega’s van het New Collegium Den Haag gevraagd een programma samen te stellen: Klik hier voor het programma


New Collegium

New Collegium omarmt met plezier en overtuiging de oorspronkelijke betekenis van het collegium: de gebundelde kracht van individuen die elkaar vinden in gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses. We zijn gefascineerd door barokmuziek en barokinstrumenten, en hun zeggingskracht in onze eigen, 21e eeuwse context. We brengen geweldige muziek in goed gezelschap!

Winnaar van de Tweede Prijs op het Internationaal Van Wassenaer Concours / Festival Oude Muziek Utrecht 2016 en een van de meest prominent barokensembles van de ‘nieuwe generatie’ in Nederland, New Collegium bestaat uit top-musici gespecialiseerd in de uitvoering van Oude Muziek. Een van de speerpunten is bestaand en nieuw publiek te betrekken bij de barokmuziek, waarbij de directe kracht van deze muziek tot de mensen spreekt.

New Collegium treedt met regelmaat op in de concertzalen van Europa, en is ook te horen zowel als kamerensemble als orkest in de drie CDs tot nu toe gepubliceerd: L’Europe Réunie, Empfindsam en Chameleon.

www.newcollegium.com

www.youtube.com/newcollegium

Verder Bericht

Vorige Bericht

© festivalviamusica.nl

Internationaal Zomerfestival Flevoland