Zaterdag 4 mei

Kunstlinie Almere 21:00u

Mahler – Herdenkingsconcert met het Via Musica Festivalorkest en -koor o.l.v. David Rabinovich

Op 4 mei werd om 21:00 de 2e symfonie van Gustav Mahler uitgevoerd: “de Wederopstandingssymfonie” !

Het is een monumentaal werk, zeer imposant. De symfonie gaat over de mens in nood, over de dood, verlossing en de wederopstanding. Aangrijpend als de rouw wordt bezongen en het koor het ‘Auferstehen’ inzet; overweldigend als orkest- en koorklanken elkaar opzwepen tot een slot met zwaar slagwerk, schetterend koper en een groots koor.
Op een overdonderende manier schildert de symfonie een visioen van Apocalyps en wedergeboorte. Angst maakt plaats voor verrukking: ‘er is geen straf en beloning,’ schreef Mahler, ‘alleen maar een allesoverheersend gevoel van liefde.’ Geen wonder dat deze symfonie vaak wordt gespeeld als Herdenkingsconcert.

Het Via Musica Festival orkest en koor is een orkest en koor dat bestaat uit professionele musici die optreden in het Festival Via Musica, de musici van het Apollo Ensemble en andere professionals uit Flevoland, die zij aan zij spelen met gevorderde amateurmusici. Eén keer per jaar, in het voorjaar voeren zij een werk in grote symfonische bezetting uit, als kick-off van het festival. In 2023 was dat The Planets van Gustav Holst.
Dirigent is de van oorsprong Oekraïense David Rabinovich, de artistiek leider van Festival Via Musica en het Apollo Ensemble en gastdirigent van het Orquestra Filarmônica de Goiás (Brazilië).

Solisten:
Franske van der Wiel – alt
Siri Thornhill – sopraan

Toegangsprijs: € 10,- pp

Reacties zijn gesloten.