Reis door Flevoland

Via Musica is een festival in beweging. Het publiek reist fysiek door Flevoland, iedere festival dag strijken we ergens anders neer.

Elke dag binnen het festival heeft een eigen ‘couleur locale’, afgestemd op de mogelijkheden van de locaties en de ruimte. En ieder jaar ontdekken we weer nieuwe plekken die we bij het festival betrekken. Overal in Flevoland vinden een of meerdere activiteiten plaats. In vier dagen tijd wordt op deze manier een reis gemaakt door één provincie met een sterk samenhangend programma rond één thema. Bezoekers van het festival roemen dan ook de kwaliteit van de programmering en de uitvoering in combinatie met steeds verrassende, wisselende locaties, de sterke randprogrammering en de gemoedelijke sfeer.

Een festival met een heel eigen signatuur

Het festival staat bekend om zijn programmering en hoge kwaliteit van de uitvoering, gecombineerd met een kleinschaligheid en gezellige sfeer. Onderscheidend voor dit festival is dat er een artistieke keuze wordt gemaakt welke stukken er uitgevoerd moeten worden om een grote thematische samenhang te garanderen. Ook bij de randprogrammering wordt zorgvuldig gekeken hoe we het thema kunnen versterken. Dat doen we met zoveel mogelijk lokale en regionale partners.

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door