festivalviamusica.nl

Een bijdrage van jou of je vereniging ? ! !

Een Leven voor de kunst: Diaghilev, dat is het thema van de editie 2021 van het festival Via Musica van de Stichting Internationaal Zomerfestival Flevoland. Een festival dat voor de tweede keer wordt georganiseerd in een tijd waarin er nauwelijks mogelijkheden zijn voor allerlei vormen van kunstuitingen.

Maar net als in 2020 gaan wij door, weer in vijf gemeenten in Flevoland! Met medewerking van onze subsidiegevers laten we de concerten doorgaan, ook met geen of nauwelijks publiek, door de concerten te streamen en gebruik te maken van andere (digitale) mogelijkheden. Kunst moet doorgaan!

Daarom willen we dit jaar ook verenigingen die zich bezig houden met allerlei vormen van amateurkunst een podium bieden om zich te presenteren bij al onze concerten. Dat willen we doen door een compilatie te maken van filmpjes die de verenigingen ons toe sturen. We presenteren die dan voor en na de concerten en in de eventuele pauze in de ontmoetingsruimtes van de zalen waarin wij optredens laten verzorgen. Op die manier kunt u een “teken van leven” geven aan ons publiek, dat waarschijnlijk ook belangstelling heeft voor uw kunstvorm.

We nodigen jullie dan ook van harte uit om een filmpje in te sturen! Wij laten dat dan door een bureau verwerken in de compilatie. Het zou heel fijn zijn als jullie filmpje aansluit bij het thema van dit jaar: Een Leven voor de kunst – Diaghilev. Dat lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is makkelijker dan het lijkt. Diaghilev had contact met vele uiteenlopende vormen van kunst ( musici, dansers, schilders etc.) en werkte samen met veel componisten. Hij “herontdekte” ook de “oude muziek” van de 18e en 19e eeuw. Zie hiervoor de pagina over Diaghilev. Een link met het thema is dus snel gevonden. Eventueel kunt u gebruik maken van bestaand materiaal als dat aansluit bij het thema.

Het filmpje moet voldoen aan de volgende criteria:

  • Lengte maximaal 3 minuten
  • Een liggende film (landscape) is aan te raden
  • Je kunt filmen met telefoon, tablet of originele camera. Maar een hogere kwaliteit geeft natuurlijk een mooier resultaat.
  • Stuur het originele bestand (meestal een wat groter bestand) via WeTransfer voor 15 juli naar info@festivalviamusica.nl.

We zouden het heel fijn vinden om een bijdrage van jullie te ontvangen en zullen je uiteraard laten weten waar het wordt gepresenteerd. Sowieso horen we graag van jullie hoe je tegenover dit idee staat. Geef ons in ieder geval even een reactie, zodat we weten op hoeveel bijdragen we kunnen rekenen.

Als jullie vragen hebben dan kan je je het beste tot Marion Boshuizen, onze zakelijk leider of tot de secretaris, Berry van Elst via info@festivalviamusica.nl

We horen heel graag van u, want ….. kunst moet doorgaan!

Klik hier voor het opgaveformulier.

 

© festivalviamusica.nl

Internationaal Zomerfestival Flevoland