festivalviamusica.nl

Donderdag
5 augustus

GOEDE REDE, ALMERE-HAVEN

Kaarten

14:00u INTRODUCTIECONCERT
Voor wie een beetje sfeer wil proeven van het festival is er het middagconcert: een uurtje muziek met een verhaal en na afloop een drankje. Het Apollo Ensemble speelt “nieuwe muziek op oude melodieën” – Stravinsky die muziek van Bach omtovert tot nieuwe muziek. Zo hoort u het swingende 3e Brandenburgse concert van Bach en het al even swingende Concerto “Dumbarton Oaks” van Stravinsky en de statige dans Passacaglia uit het septet van Stravinsky naast die van Bach.
Kom gewoon lekker genieten! Entree € 10,- / t/m 18 jaar € 5,- Kaarten bestellen via www.goederedeconcerten.nl

20:00 OPENINGSCONCERT
door Apollo Ensemble

Programma: de werelden van Stravinsky & Bach
Stravinsky: 3 stukken voor klarinet solo & Bach: partita voor fluit solo
Stravinsky: septet & Bach: Passacaglia en Fuga
Stravinsky: Dumbarton Oaks & Bach: Brandenburgs concert 3

Apollo Ensemble op historische instrumenten.

Diaghilev wist Stravinsky te interesseren voor 18e eeuwse muziek. In opdracht van hem componeerde hij Pulcinella, en zo ontstond de mode om “oude” muziek om te vormen naar iets nieuws. Dat is precies wat hier in het programma gebeurt met het 3e Brandenburgse concert van Bach; Stravinsky bestudeerde het en neemt het als basis voor Dumbarton Oaks. Ook zetten we de solosonate voor fluit van Bach tegenover de solo’s voor klarinet van Stravinsky. En we zetten de Passacaglia van Bach en die van Stravinsky (2e deel uit het septet) tegenover elkaar. De transcriptie van de Passacaglia en Fuga is gemaakt door Wijnand van Klaveren,
Het Apollo Ensemble speelt de werken van Stravinsky op instrumenten uit de eerste helft van de 20e eeuw en de werken van Bach op barokinstrumenten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© festivalviamusica.nl

Internationaal Zomerfestival Flevoland