festivalviamusica.nl

Daniël van der Hoeven

vrijdag 6 augustus:
Een Russische dag in Lelystad (Agora)

Kaarten

20:15 – 22:00 Concert: Le sacre & Romeo en Julia

‘Daniël van der Hoeven is een pianist van uitzonderlijke klasse. Zijn toon boeit van meet af aan. – Prachtig, de transparantie van zijn architectuur, zijn toon en de intimiteit die hij ons van tijd tot tijd doet geworden. Alsof je met de componist alleen bent en er verder niemand bij mag zijn.’ (Pianist, over de CD ‘Bach en Co.’)

Na het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours in 2010 won hij vervolgens het Internationaal Bachconcours 2013 in Würzburg (D) en verscheidene prijzen bij concoursen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Malta en de VS.

Van der Hoeven staat bekend als veelzijdig pianist, actief als solist, kamermusicus en coach. Zo speelde hij Bach-recitals in landen als Duitsland, Italië, Frankrijk en Thailand, soleerde onder meer met het ASKO/Schönberg ensemble en JeugdOrkest Nederland en nam de veeleisende pianopartij van Petrouchka (Stravinsky) bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor zijn rekening.

Zijn nieuwste project omvat tot dusver onbekende bewerkingen van zeer bekend repertoire: de solowerken voor viool en cello van J.S. Bach.

Daniël van der Hoeven studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver en Naum Grubert en behaalde zijn Master-diploma in 2010 met onderscheiding. Sinds 2012 is hij verbonden als pianocoach aan datzelfde instituut. Hij nam twee solo-CD’s op.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© festivalviamusica.nl

Internationaal Zomerfestival Flevoland