Rosina Fabius

In september 2018 ontving Rosina de Toonkunst Oratorium Prijs uit han-den van Kiri te Kanawa bij het Internationaal Vocalisten Concours s’-Hertogenbosch. Zij studeerde daarvoor zang in Utrecht en Wenen en wordt momenteel gecoacht door de Roemeense sopraan Manuela Ochakovski.
Inmiddels is Rosina regelmatig als soliste te gast bij festivals en ensembles zoals het Apollo Ensemble, Ribatutta Musica en het International Bach Fes-tival te Gran Canaria. Verder heeft zij met orkesten gewerkt zoals het Geld-ers Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest en het Orkest van de Achttiende Eeuw onder leiding van Iván Fisher.
Hoewel Rosina graag als soliste ten tonele verschijnt, heeft zij een voor-liefde voor intieme liedrecitals en kamermuziek. In 2017 ontving zij een studiebeurs van het Franz Schubert Institut in Oostenrijk voor deelname aan de zomercursus ‘Poetry and Performance of the German Lied’. Aldaar volgde zij intensieve masterclasses in de Duitse Liedkunst bij gerenom-meerde artiesten zoals Elly Ameling, Christa Ludwig en Robert Holl. Naast de masterclasses en poëzie-lezingen werd ze ondergedompeld in het Oos-tenrijkse leven, inclusief wandelingen in de bergen en lange avonden in de lokale wijnhuizen.
Rosina zoekt als mens en zangeres graag de veelzijdigheid van het leven op. Daarom is zij ook op het operapodium actief, waar zij te horen was bij het Opera Forward Festival met Les Talens Lyriques o.l.v. barokspecialist Christophe Rousset, en in producties bij onder meer Holland Opera en Opera Nijetrijne.
Rosina haar liefde voor kamermuziek en saamhorigheid komt tot bloei in samenwerking met kleinschalige vocale ensembles, zoals het B’rock Vocal Consort en het Nederlands Kamerkoor. Met veel plezier heeft zij in diverse ensemblerecitals opgetreden bij het Internationaal Lied Festival Zeist.
http://www.rosinafabius.nl/

donderdag 8 augustus: Almere-Haven

Reacties zijn gesloten.