Gonny van der Maten

Het werk van Gonny van der Maten bestrijkt vele terreinen. Zij is concertorganist, dirigent en docent. Daarnaast componeert zij en draagt zij teksten voor. Zij is bovendien zeer actief in het muziekleven als organisator van concerten. Zij is bestuurslid van de stichting J.P. Sweelinckprijs en voorzitter van de stichting Flentrop Orgel Wageningen, die het fraaie orgel van de Grote Kerk van Wageningen onder de aandacht wil brengen.
Zij is geïnteresseerd in een breed repertoire, van Renaissance tot gloednieuwe muziek. Inmiddels heeft zij een groot aantal premières van nieuwe composities uitgevoerd, waaronder De goddelijke routine van Louis Andriessen in 2017.
Zij werd geboren in Amsterdam, waar zij ook haar orgel- en kerkmuziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgel-hoofdvakdocent Albert de Klerk (Uitvoerend Musicus Cum laude). Zij heeft een concert- en lespraktijk, is dirigent van het Tiels Madrigaal Koor , Het Nijmeegs Kamer, Toonkunst Vrouwenkoor Capricciosa te Amersfoort en Zang- en Oratoriumvereniging Raalte.

https://www.gonnyvandermaten.nl

zaterdag 10 augustus

Reacties zijn gesloten.