festivalviamusica.nl

Aleida Ensemble

Zaterdag 7 augustus
11:25-12:30  –  14:00-14:45  –  16:15-17:00

Kaarten

In de Bantseliek in Bant:
Het Aleida Ensemble is een Nederlands kwartet van internationale musici vernoemd naar twee opvallende vrouwelijke schilders uit de Gouden Eeuw.


“Het was luisteren op het puntje van je stoel . Luisteren naar warme muziek gemaakt op poëzie, gebracht door vier uitstekende jonge musici” (Vlietnieuws, november 2019)
Het Aleida Ensemble is een Nederlands kwartet van internationale musici vernoemd naar twee opvallende vrouwelijke schilders uit de Gouden Eeuw. Hun belangrijkste projecten voor corona werden de uitvoering van Darius Milhaud’s onbekende cantate “Adieu” en John Tavener’s ontroerend “To a child dancing in the wind” (1983) in Elburg, Abcoude en Leidschendam.
Voor dit concert treden we op in Debussy trio formatie, een combinatie van instrumenten die zorgt voor bijzondere muzikale kleuren.

De Russische dwarsfluitiste Elena Zonnenberg-Vyaznikova studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en Moskou. Sindsdien heeft ze opgetreden met Ensemble Modelo62 o.a. bij het Darmstadt Contemporary Music Festival, de Gaudeamus Muziekweek, en de Dag in de Branding. Ze was solist bij het Bach Orchestra of the Netherlands, waar zij ook de traverso (barokdwarsfluit) bespeelde.

Engelse altvioliste Anna Smith, voormalig lid van het Hallé Orchestra te Manchester, VK, heeft, sinds zij naar Nederland verhuisde, veelvuldig opgetreden met groepen als Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Kamerorkest, het Concertgebouw Orkest, Anima Eterna (Brugge) en het Nederlands Philharmonish Orkest. Ze speelt ook viola d’amore en barok-altviool, en treedt daarmee regelmatig op met het Tulipa Ensemble van sopraan Johannette Zomer.

Annemieke IJzerman studeerde harp bij Erika Waardenburg aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, waar ze in 2004 behaalde het diploma Bachelor of Music met onderscheiding. Ze vervolgde haar harpstudie bij Fabrice Pierre aan het CNSMD in Lyon in Frankrijk.
Annemieke won prijzen op o.a. het 4e Nederlands Harpconcours (2004), de Internationale Wedstrijd voor Harp in Brussel (2000), het Prinses Christina Concours en het Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Als bevlogen muzikante is Annemieke is regelmatig te horen in concerten: zowel bij orkesten zoals het Concertgebouw Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, en Amsterdam Sinfonietta; als solist en kamermusicus met verschillende ensembles; en bij crossover projecten met theatre en dans.

PROGRAMMA

Hahn – Romanesque

Stravinksy – Russische Dans uit Petrouschka
– Introductie en Serenata uit Pulcinella

Glinka – Russische Liederen

Debussy – Prélude à l’après-midi d’un faune

http://aleidaensemble.nl

Verder Bericht

Vorige Bericht

© festivalviamusica.nl

Internationaal Zomerfestival Flevoland